NOVI ZAKON O PROTIVGRADNOJ ZAŠTITI U OVOJ GODINI

Novi zakon o protivgradnoj zaštiti u Srbiji biće usvojen do kraja ove godine, nakon čega će taj sistem ponovo biti u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, izjavila je danas ministarka Snežana Bogosavljević Bošković. "Cilj zakona je da sistem protivgradne zaštite bude mnogo sigurniji, pouzdaniji i efikasniji", rekla je ona na konferenciji za novinare.

Ministarka je ocenila da je protivgradna zaštita jedan od nasleđenih problema i "loše rešen sistem iz prethodnog perioda".

Novi zakon o protivgradnoj zaštiti bio je ušao u skupštinsku proceduru, ali je povučen na doradu, jer u pojedinim delovima nadležnosti nisu bile precizne.

Bogosavljević Bošković je ponovila da će Ministarstvo učiniti sve da pomogne proizvođačima malina koje je nedavno oštetio grad, i da će se obratiti Komisiji Vlade Srbije za elementarne nepogode da bi pomogla onima koi nisu osigurali zasade, a imaju štete.

Ministarka je ponovo apelovala da se poljoprivrednici osiguraju imovinu i proizvodnju, i podsetila da Ministarstva poljoprivrede regresira premiju osiguranje sa 40 odsto.

Bogosavljević Bošković je kazala da poljoprivrednici više ne smeju da budu neodgovorni za svoje useve, podsetivši i da njeno ministarstvo pomaže kupovinu protivgradnih mreža sa 40 do 55 odsto vrednosti ulaganja u to.

Beta

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Postanite naš član

Svaki registrovani član (voćar) može postaviti neki svoj članak o voćarstvu, a najstariji i najaktivniji članovi, ako žele, mogu raditi u moderaciji sajta.