KADA JESTI VOĆE

Voće je važan element u našoj ishrani.Pomaže da se telo oslobodi toksina.Veoma je važno znati da se voće treba jesti na prazan želudac. Na taj način vitamini i minerali iz voća dospevaju najkraćim putem u krvotok. Ako voće konzumiramo posle obroka ono se kombinuje sa tom hranom i otežano je varenje hrane.Na taj način sve dobro iz voća ostaje zarobljeno u želucu i počinje da se raspada, fermentira i pretvara u kiselinu. To opterećuje naš organizam. To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su, na primer,  narandže i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem telu sve voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr. Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, moći ćete da steknete svu tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.

Ako hoćete da pijete voćni sok - pijte samo sok od svežeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagrejan sok. Nemojte jesti ni kuvano voće, jer tada ne dobijate sve njegove hranljive materije. Dobijate samo - ukus. Kuvanje uništi skoro sve vitamine.

Jedenje celog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete da pijete voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomešate sa pljuvačkom pre gutanja. Svakog trećeg dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje telo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok tri dana i sami ćete se iznenaditi da će vam vaši prijatelji kazati da izgledate veoma osveženi!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Postanite naš član

Svaki registrovani član (voćar) može postaviti neki svoj članak o voćarstvu, a najstariji i najaktivniji članovi, ako žele, mogu raditi u moderaciji sajta.