Voće je važan element u našoj ishrani.Pomaže da se telo oslobodi toksina.Veoma je važno znati da se voće treba jesti na prazan želudac. Na taj način vitamini i minerali iz voća dospevaju najkraćim putem u krvotok. Ako voće konzumiramo posle obroka ono se kombinuje sa tom hranom i otežano je varenje hrane.Na taj način sve dobro iz voća ostaje zarobljeno u želucu i počinje da se raspada, fermentira i pretvara u kiselinu. To opterećuje naš organizam. To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su, na primer, narandže i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem telu sve voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr. Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, moći ćete da steknete svu tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.
Ako hoćete da pijete voćni sok - pijte samo sok od svežeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagrejan sok. Nemojte jesti ni kuvano voće, jer tada ne dobijate sve njegove hranljive materije. Dobijate samo - ukus. Kuvanje uništi skoro sve vitamine.
Jedenje celog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete da pijete voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomešate sa pljuvačkom pre gutanja. Svakog trećeg dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje telo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok tri dana i sami ćete se iznenaditi da će vam vaši prijatelji kazati da izgledate veoma osveženi!